Društvo

Nafta teče niz Rašku

NOVI PAZAR 7.6.2022. – Inspektori za zaštitu životne sredine Novog Pazara danas su izvršili nadzor lokacije gde se napoznata tečnost uliva u reku Rašku i o svemu obavestili nadležnu republičku inspekciju i policiju, saznaje radio Sto plus.

Inspekcijski nadzor lica mesta obavljen je oko devet časova, tokom kojeg je zapisnički konstatovano da se u Rašku uliva “tečnost, koja na osnovu boje i oštrog mirisa može ukazivati na to da se radi o opasnoj materiji, nafti ili derivatima nafte”.

Osim toga, prema nezvaničnim saznanjima našeg radija, inspektori su obišli i nekoliko preduzeća koja u svom radu koriste naftne derivate, ali prilikom prve kontrole nisu mogli da utvrde nepravilno postupanje ili havarije koje bi dovele do izlivanja tečnosti u kanalizaciju, a potom i u Rašku.

Zapisnik je prosleđen Republičkoj inspekciji za zaštitu životne sredine, nadležnoj za postupanje u ovakvim situacijama, kao i Odseku za suzbijanje privrednog kriminala Policijske uprave u Novom Pazaru koje će se uključiti u istragu.

Inače, zagađivanje Raške prvi put je primećeno još tokom vikenda, kada su brojni građani primetili mrlje u reci i osetili oštar miris.

Ulivanje nepoznate tečnosti u korito Raške i dalje traje.

Izvor: radio Sto plus

Slični članci

Pročitajte
Close
Back to top button