Društvo

Novi Pazar: Za rekonstrukciju ulica 162 miliona dinara

Gradska uprava Novog Pazara izabrala je u pregovaračkom postupku kompaniju “Novi Pazar put” da izvrši rekonstrukciju 42 gradske ulice za oko 162,2 miliona dinara bez poreza na dodatu vrednost, saznaje radio Sto plus

Novi Pazar–Tender za izbor izvođača radova prvobitno je obustavljen jer je jedina ponuda, koju je dostavio “Novi Pazar put”, iznosila 162.199.519 dinara bez poreza na dodatu vrednost, što je za oko tri miliona dinara bilo više od procenjene vrednosti, prenosi radio Sto plus.

Međutim, lokalna samouprava je nakon toga ušla u pregovarački postupak sa tom kompanijom, koji je okončan time što je “Novi Pazar put” spustio traženu cenu za 12 dinara, na 162.199.507 dinara.

Zahtev “Novi Pazar puta” u pregovaračkom postupku da se promeni rok izvođenja radova i da angažuje podizvođače je odbijen.

Lokalna samouprava je ranije na tenderu odabrala “Puteve Zlatar”, ogranak kompanije “Složna braća” iz Nove Varoši za rekonstrukciju oko pet kilometara lokalnih i seoskih puteva.

Ponuda te firme od 54,9 miliona dinara bez poreza na dodatu vrednost bila je za oko dva miliona dinara povoljnija od one koju je poslao “Novi Pazar put”, pa je lokalna samouprava predložila da se sa njima zaključi ugovor.

Slični članci

Back to top button