Društvo

SNS: Izvršioci da odgovaraju pred zakonom

NOVI PAZAR – Gradski odbor Srpske napredne stranke (SNS) u Novom Pazaru saopštio je danas da najoštrije osuđuje skrnavljenje manastira “Svete Velikomučenice Varvare” u Novom Pazaru.

“Pomoćni objekat srednjovjekovnog manastira u obnovi Svete Varvare, našao se ponovo na meti vandala, koji ovakvim suludim namjerama pokušavaju da unište značajan kulturno-istorijski spomenik Republike Srbije i Srpske pravoslavne crkve. Dok se uz ogromnu podršku Vlade Srbije i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića bavimo time kako da poboljšamo naš životni standard, kako da otvorimo nova radna mjesta, nesavjesni pojedinci svojom bahatosću i vjerskom netolerancijom pokusavaju kreirati ambijent mržnje, svađa i podjela”, saopštili su iz novopazarskog odbora naprednjka.

U saopštenju se dodaje da je Novi Pazar grad mladih i vrijednih ljudi, grad koji spaja različitosti, te da smatraju da ovakvi pokušaji štete dobrim odnosima i narušavaju mir u vremenu kada trebamo biti svjesni snage zajedništva.

Predstavnike državnih organa su pozvali, da, kako se navodi, učine sve da se spriječi ponavljanje ovakvih nedjela, a da se izvršioci sto prije pronađu i odgovaraju u skladu sa zakonom.

Udruženje građana “Središte” ocjenilo je da ovo nije samo napad samo na kulturno dobro i crkvenu imovinu već i na državu i dobrosusedske odnose u Novom Pazaru.

Slični članci

Back to top button