Društvo

Manjak dobrog ukusa

Ilić je preneo da ima saznanja da je lekcija o Srebrenici uvedena u škole i da bi od ove godine trebalo da se uči.

BEOGRAD, 12. jul 2022.(FoNet) – Kolumnista portala Peščanik Dejan Ilić izjavio je danas za N1 da je, dok su u susednim zemljama obeležavali 11. jul povodom 27. godišnjice zločina u Srebrenici, kod nas taj dan u udarnom terminu na javnom servisu obeležen direktim prenosom dočeka Novaka Đokovića gde se klicalo Srbiji.

“Mislim da je Novak Đoković najveći Srbin u 21. veku i zaslužuje svako poštovanje, ali mogao je taj doček da bude i 12. jula i 14. jula (ako je nekom 13. baksuzan dan pa da ga preskočimo), ali da vi, u direktnom prenosu na javnom servisu na 11. jul kličete Srbiji, deluje kao manjak dobrog ukusa”, rekao je Ilić.

On je ocenio i da je Đoković “kao mlad čovek uvučen u tu priču i zloupotrebljen”, mada je sam to i dozvolio. “Nije dobro da se tako radi, šaljemo loše poruke i ka unutra i ka spolja, tužno je to. Ne vidim šta je problem da se kaže – žao nam je što se to dogodilo u Srebrenici”, naveo je Ilić.

Ocenjuje i da bi prikazivanje film “Kvo vadis, Aida” bio dobar gest u cilju prihvatanja istine o Srebrenici u našem društvu, ali da ono ne bi ništa promenilo, i da bi ga neko gledao kao golu propagndu, a neko bi isključio TV posle 15 minuta.

“Ne možete jednim filmom da promenite da se prihvati istina o Srebrenici, ne radi se to jednim filmom, ali bi bilo znak dobre namere da se nešto uradi u vezi s tim”, rekao je Ilić i istakao da je u cilju prihvatanja istine o Srebrenici potrebno sistemsko rešenje.

Ilić je preneo da ima saznanja da je lekcija o Srebrenici uvedena u škole i da bi od ove godine trebalo da se uči.

“Saznao sam to slučajno, ali ne može škola da reši sve, ako vam se čitavo društvo pokazuje drugačije”, rekao je Ilić i upitao čemu će dete da veruje kada tu lekciju uči u školi, a onda izađe na zidu i vidi sliku Ratka Mladića.

“Zid je to mesto gde će deca da kažu, aha to je istina, a u školi nas lažu kao što nas lažu za druge stvari”, kazao je Ilić.

Slični članci

Pročitajte
Close
Back to top button