Društvo

Turci spasili Pčinjski okrug

VRANJE – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će 320 zaposlenih u novootvorenoj fabrici turske kompanije Teklas automotiv u Vranju, od kojih je većina iz ugašene italijanske fabrike Geoks, promeniti čitav Pčinjski okrug i njegovu sudbinu, jer će do kraja godine biti zaposleno još 1.200 ljudi.

Nama čitav Pčinjski okrug ne bi ostao bez ovog junaka, ovog Turčina ovde, rekao je Vučić, pokazujući na direktora Teklasa Nebi Anela i dodao da je Teklas spasao čitav taj kraj – i Vladičin Han, i Surdulicu i Vranje.

Kako je objasnio, u turskoj fabrici će plate biti 50 do 100 odsto veće nego prosečne u Pčinjskom okrugu i to će značiti značajno veće prihode za grad Vranje.

Vučić je poručio da će država Srbija, pored subvencija Teklasu od 10,7 miliona evra, da plati i izgradnju centra za upravljanje otpadom i kanalizaciju, jer grad Vranje za to nema para.

Mi smo mnogo zadovoljni saradnjom sa turskom kompanijom i srećni zbog toga. Država Srbija će pomoći koliko može. Mi investiramo u naše ljude, da imaju posao, naglasio je on i dodao da je od od turske kompanije “iskamčio” da za dve-tri godine otvori pogon u Bujanovcu ili Trgovištu.

Slični članci

Pročitajte
Close
Back to top button