Društvo

Otvorena zgrada Internacionalnog univerziteta u Preševu

PREŠEVO – Nova zgrada Internacionalnog univerziteta svečano je otvorena u Preševu, a predsednik opštine Šćiprim Arifi ocenio je da je to veliki dan.

“Želim da ovaj univerzitet doprinese našoj omladini, ljudima i onima koji se nalaze u našoj okolini, da dišemo drugačije, da razmišljamo drugačije, da napravimo grad koji će biti konkurencija drugim gradovima u Evropi, da budemo pošteni, disciplinirani građani“, rekao je Arifi.

Rektor Internacionalnog univerziteta Suad Bećirović kazao da Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru od dana osnivanja ima jednu osnovnu viziju, a to je ponuda kvalitetnog obrazovanja.

“Samo ukolilko budemo imali najbolje stručnjake iz različitih oblasti, tada se možemo nadati da će naša budućnsot, budućnsot sviju nas biti bolja. Pored stručnosti drugi ključni temelj jeste da nikada ne smijemo zaboraviti da se uz obrazovanje tj. zvanje vezuje i obraz, nikada ne smijemo izgubiti svoj obraz“, rekao je Bećirović.

Osnivač Internacionalnog univerziteta Muamer Zukorlić podsetio je prisutne da je 2002. godine pokazano da je moguće imati matični univerzitet u Sandžaku.

Slični članci

Back to top button