Društvo

U Federaciji BiH od 16. marta bez posla ostalo blizu 20.000 radnika

- Ministar rada i socijalne politike FBiH vesko Drljača je govoreći o ekonomskim posljedicama pandemije koronavirusa istakao kako je Vlada FBiH, iako ulaže maksimalne napore da spasi što veći broj radnih mjesta, svjesna činjenice da će značajan broj radnika ostati bez posla. Podvukao kako je to problem koji se prioritetno mora rješavati.

SARAJEVO (AA) – U posljednjih nešto manje od mjeseca dana, tačnije od 16. marta, zbog posljedica pandemije koronavirusa je na području Federacije BiH bez posla ostao 19.861 radnik, kazao je danas u Sarajevu federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača.

Na današnjem redovnom video obraćanju javnosti FBiH govorili su zamjenik premijera Federacije BiH i federalni ministar Vesko Drljača i načelnik Federalnog štaba civilne zaštite Fahrudin Solak.

Drljača je govoreći o ekonomskim posljedicama pandemije koronavirusa istakao kako je Vlada FBiH, iako ulaže maksimalne napore da spasi što veći broj radnih mjesta, svjesna činjenice da će značajan broj radnika ostati bez posla. Podvukao kako je to problem koji se prioritetno mora rješavati.

“Pandemija je globalni problem, ali možemo biti sigurni da ova vlada i sve njene stručne službe i timovi ulažu maksimalne napore kako bi se osigurala neophodna sredstva za ublažavanje ekonomskih posljedica pandemije i sačuvala radna mjesta”, rekao je Drljača.

Ono što je najbitnije, prema njegovim riječima, jeste da će isplate penzija, kao i naknade socijalnim kategorijama, biti blagovremene bez obzira na postojeće ekonomske posljedice aktuelne krize.

Slični članci

Back to top button