Društvo

Povelje za Halilovića, Vujović i Regionalno pozorište

Književnik Enes Halilović, Regionalno pozorište i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović ovogodišnji su dobitnici povelja koje Novi Pazar dodeljuje u sklopu obeležavanja Dana grada.

Ovo priznanje, povodom 561. godine osnivanja Novog Pazara, Haliloviću je, glasovima svih odbornika lokalnog parlamenta, dodeljeno za “izuzetno umetničko stvaralaštvo”, Regionalnom pozorištu za “izuzetan doprinos kulturi i umetnosti”, a Ireni Vujović za “izuzetan doprinos razvoju Novog Pazara u oblasti zaštite životne sredine”.

Na predlog gradonačelnika Nihata Biševca plakete Novog Pazara dobili su Budimir Đinović (za dugogodišnji društveni doprinos), Kasim Zoranić (za dugogodišnji humanitarni rad), Ismet Sajtarić (za razvoj poljoprivrede) i Šemsudin Plojović (za razvoj preduzetništva i inovacionih tehnologija).

Biševac je u obraćanju na svečanoj sednici Skupštine Novog Pazara rekao da je “ovo bila istorijska godina za ovaj grad”, kao i da “nikada nije započeto više investicija”.

On je kazao da je lokalna samouprava, uz podršku države i stranih donatora, završila ili započela brojne projekte iz oblasti putne infrastrukture, obrazovanja, zdravstva i sporta.

Dan Novog Pazara se obeležava 20. aprila, u znak sećanja na taj dan 1461. godine kada se ime ovog grada prvi put pominje u jednom dubrovačkom dokumentu.

Nikola Kočović

Radio Sto plus

Slični članci

Back to top button