Društvo

Viši sud: 11 godina zatvora za dvostruko ranjavanje

NOVI PAZAR – Viši sud u Novom Pazaru osudio je danas Hidaeta A. (47) iz ovog grada na jedinstvenu kaznu od 11 godina zatvora zbog teškog ranjavanja M.K. (41) i slučajne prolaznice M.M. (35), saznaje radio Sto plus.

Sudsko veće ga je, većinom glasova, proglasilo krivim za izvršenja dva krivična dela teška telesna povreda i nedozvoljeno držanje i nošenje oružja.

On je, kako je utvrdio sud, nakon kraće rasprave 15. decembra 2020. godine, u blizini zgrade Policijske uprave, ispalio dva hica u M.K. dok je bio u vozilu, nanevši mu prvim hicem teške, a drugim lake telesne povrede, za šta je osuđen na četiri godine zatvora.

Nakon toga, Hidaet A. je ispalio još pet hitaca ka vozilu M.K. od kojih je jedan, kako je sud ocenio, iz nehata pogodio slučajnu prolaznicu M.M, udaljenu 81 metar, u predelu grudnog koša, nanevši joj teške telesne povrede opasne po život. Za to mu je izrečena kazna od tri godine zatvora.

Zbog nošenja pištolja, kalibra devet milimetara, za koji nije imao dozvolu i koji je bacio u reku nakon pucnjave, Sudsko veće osudilo ga je na šest godina zatvora, odnosno, ukupno na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 11 godina.

Obrazlažući presudu, predsednik sudskog veća rekao je da se u ovom slučaju ne radi o teškom ubistvu u pokušaju, što je smatralo Više tužilaštvo, jer Hidaet nije imao nameru da M.K. liši života već samo da ga teško povredi.

Takođe, nisu prihvaćeni argumenti odbrane da je tom prilikom delovao u nužnoj odbrani jer materijalni dokazi nisu pokazali da je M.K. bio naoružan, kao i da je verovatno da bi koristio oružje tom prilikom, a da je bio naoružan.

Istom presudom, Viši sud je osudio Hidaetovog sina A.A. (25) na osam meseci zatvora zbog nasilničkog ponašanja.

Sud je utvrdio da je on pokušao da udari M.K. pesnicom u glavu i da je nogom udario u njegov automobil čime je “narušio javni red i mir i značajno ugrozio spokojstvo građana”.

Kako se radi o prvostepenoj presudi, Više tužilaštvo u Novom Pazaru i odbrana okrivljenih imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Kragujevcu.

izvor: radio Sto plus

Slični članci

Back to top button