Društvo

Vučić na sednici Skupštine Srbije o Kosovu: Osvrt i na inicijativu BNV-a

Sednici Skupštine Srbije ne prisustvuje veći deo predstavnika opozicionih stranaka.

BEOGRAD (AA), (Kazaljka), – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je njegov posao da govori istinu, ali da niko ne treba da pomisli da će on ikada prestati da se bori za Kosovo.

“Ponekad gorku, ponekad neprijatnu i ma kakva bila, ali istinu. Ali nemojte ni za trenutak da pomislite da neću da se borim za naš narod na Kosovu i Metohiji. I to više od onih koji istinu znaju, ali je prećutkuju. I koji bi da za Kosovo ratuju tuđa, a ne njihova deca”, rekao je Vučić na posebnoj sednici Skupštine Srbije o Kosovu.

Vučić je upitao i da li smo sami sebi prijatelji ako odbijamo da se suočimo sa istinom.

“Mi smo narod koji ne voli istinu”, naveo je, dodavši da Srbi nisu uspevali da prihvate poraze, čak ni kada su se oni uzastopno dešavali.

On je ocenio i da je “sve bilo završeno 2010. godine”, a da je, otkada je on na vlasti, pitanje Kosova ponovo vraćeno na sto.

Predsednik Srbije je naveo i da je našao pismo ubijenog premijera Zorana Đinđića koji “2003. godine predviđa kako žele da stvore nezavisno Kosovo”, te dodao da su tada prvi put srpski predstavnici počeli da govore i da mole da “se dobije podela, što međunarodni predstavnici odbijaju”.

Vučić je govorio i o tome kako se kroz godine smanjivao procenat Srba na prostoru Kosova, ocenivši da je reč o “nacionalnoj katastrofi”, kao i odnosu Srba i Albanaca kroz godine, ali i o taksama od sto odsto koje je Priština uvela na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

On se osvrnuo i na inicijativu Bošnjačkog nacionalnog vijeća o rešavanju statusa Sandžaka, te poručio da takve inicijative služe samopromociji nekolliko političara i njihovih, malobrojnih pristalica, te da su takve ideje minorme, ne zaslužuju neku veliku pažnju, pa nisu razlog za strah. Poručio je i Bošnjacima i Srbima da ne brinu, da će živeti lepo i u miru, a da uskoro stižu infrastruktirni projekti koji će život u ovom delu zemlje učiniti kvalitetnijim i prosperitetnijim. U tom kontekstu je pomenuo autoput do Boljara preko Duge Poljane i lokalni put Novi Pazar-Tutin, koji treba da budu započeti u skorije vreme.

Sednici Skupštine Srbije ne prisustvuje veći deo predstavnika opozicionih stranaka.

Slični članci

Back to top button