Društvo

Prijavljivanje za 30 evra

Isplata druge minimalne zarade u okviru paketa pomoći privredi predviđena je za 10. maj, a očekuje se da bi do 20. maja trebalo da budu isplaćini i svi prijavljeni građani.

BEOGRAD, 28. april 2021.(FoNet) – Stranica Trezora Republike Srbije na kojoj građani mogu da se prijave za državnu pomoć od 30 plus 30 evra otvorena je u ponoć, a za osam sati registrovana je 176.281 prijava, izjavio je jutros ministar finansija Siniša Mali.

On je, gostujući u Dnevniku RTS, rekao da je sistem prijavljivanja “veoma jednostavan” i da se na internet stranici Trezora unose broj lične karte, jedinstveni matični broj banka u kojoj građani imaju račun ili u kojoj žele da im država otvori račun, ako ga nemaju.

Procedura unošenja podataka traje tridesetak sekundi, prijavljivanje traje do 15. maja, a od 5. maja proradiće i kol centar.

Mali je podsetio na dva paketa pomoći prošle godine, vredna 704 milijarde i da je ukupna podrška privrdi i građanima osam milijardi evra.

On je najavio da je za 6. maj predviđena isplata za sve penzionere, a 7. maja za sve korisnike socijalne pomoći i Upravu za krivične sankcije, dok 12. maja počinje isplata ostalim građanima koji su se prijavili.

“Iz dana u dan pomažemo građanima i privredi, kako smo obećali. Stabilni smo. Imamo 240 milijardi na računu, likvidni smo”, rekao je Mali za RTS.

On je naveo i da, uprkos predviđenoj pomoći privredi, učešće javnog duga u brutonacionalnom dohotku neće preći 60 odsto BD i a u budžetu ima “nikad više novvca za investicije”.

Slični članci

Back to top button