Hronika

Objavljen fotos osumnjičenog za mafijašku likvidaciju

PODGORICA – Miletu Iliću (24) pripadniku kavačkog kriminalnog klana ubica je u ponedeljak ispalio 13 metaka u leđa, saznaje Kazaljka u policijskim izvorima u Podgorici.

Ilić je bio jedan od najbližih saradnika Veska Kalezića, visokopozicioniranog pripadnika kavačke grupe koji je u novembru prošle godine ubijen u Podgorici.

Mile Ilić je ubijen kada je izašao iz kladionice i uputio se ka automobilu. Tada mu je prišao ubica koji je imao kačket na glavi i pucao mu u leđa.

Snimci sa kamera okolnih zgrada pokazuju muškarca sa kačketom koji prilazi Iliću, a nakon pucnjeva beži.

Kazaljka objavljuje fotografiju lica osumnjičenog za izvršenje atentata.

Crnogorska policija privela je više desetina osoba na informativni razgovor u okviru istrage o ubistvu Ilića. Među njima je najviše bilo osoba bliskih konkurentskom škaljarskom kriminalnom klanu, ali još uvek niko nije osumnjičen.

Pre ovog ubistva, u Kotoru je ispred svojih apartmana ubijen Vesko Vukotić (69) otac braće Jovana i Igora Vukotić koji slove za vođe škaljarskog klana. Jovan Vukotić je u čitulji praktično najavio osvetu, jer je napisao: Svako zna šta mu je činiti.

Rat škaljarskog i kavačkog klana bukti od 2013. godine kada je iz jednog stana u Valensiji ukradeno 200 kg kokaina. Nakon toga, počele su da padaju glave i s jedne i s druge strane. U mafijaškom ratu palo je tridesetak glava.

Škaljarci su pod upravom braće Vukotić, a kavačane predvode Slobodan Kašćelan i Radoje Zvicer.

Na fotografiji ispod teksta vidi se Milo Ilić koji je u ponedeljak okončao život. Policija intenzivno traga za ubicom, ali mnogi dobri poznavaoci prilike u kriminalnom miljeu Crne Gore smatraju kako postoji šansa da se rat zaraćenih gangova nastavi do istrebljenja.

Slični članci

Back to top button