Kultura

Uručena plaketa “Mihailo Zlatković”

Podsticaj za mlade muzičare i sećanje na muzičara.

ARANĐELOVAC – U ime porodice i prijatelja Mihaila Zlatkovića, književnik Ivan Zlatković uručio je plaketu, diplomu i novčanu nagradu Anji Vićentijević, učenici generacije Osnovne muzičke škole ”Petar Ilić” u Aranđelovcu.

Reljefna plaketa s likom Mihaila Zlatkovića delo je akademskog likovnog umetnika Marka Nikolića iz Beograda, a nagrada je podsticaj stvaralaštvu mladih muzičkih umetnika Aranđelovca.

Mihailo Zlatković rođen je 1994. godine u Beogradu. Završio je Osnovnu muzičku školu „Petar Ilić“ u Aranđelovcu u klasi profesora Mladena Žica i Miloša Mijailovića, a potom Srednju muzičku školu „Josip Slavenski“ u Beogradu, u gitarskoj klasi profesora Nenada Kondića.

Osvajao je međunarodne i republičke nagrade, nastupao u Beogradu, Novom Sadu, Aranđelovcu, Lucernu (Švajcarska), Moskvi (Rusija), Milanu i Napulju (Italija), Podgorici i Baru (Crna Gora). Takođe, nastupao je i u okviru književnih promocija i drugih kulturnih programa u Beogradu i po Srbiji

Pohađao je majstorske kurseve kod najznačajnijih gitarskih pedagoga (Hubert Kappel, Xuefei Yang, Edin Karamazov, Roberto Fabbri, Darko Karajić, Srđan Tošić, Alaksandar Hadži-Đorđević). Diplomu je stekao na Odseku za klasičnu gitaru na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi profesorke Vere Ogrizović.

Pedagoško iskustvo, kao nastavnik gitare, sticao je u muzičkim školama „Petar Ilić“ u Aranđelovcu, „Josif Marinković“, „Artistikum“ i „Piccolo muzički centar“ u Beogradu. Njegovi učenici su ostvarili odlične uspehe i osvojili mnogobrojne nagrade na domaćim i internacionalnim takmičenjima.

Ovaj svet je napustio 16. novembra 2020.

Slični članci

Back to top button