Kultura

Bata Živojinović dobija ulicu u Bogradu

Prijedlog Gorana Vesića je da Bojanska ulica na Crvenom krstu ponese ime slavnog glumca.

Komisija za spomenike i nazive trgova i ulica danas je jednoglasno usvojila inicijativu da Bojanska ulica na Crvenom krstu na Vračaru ponese ime po srpskom i jugoslovenskom glumcu Velimiru Bati Živojinoviću.

“Velimir Bata Živojinović je naša velika glumačka legenda. On je svojim nemjerljivim umjetničkim i kulturnim doprinosom obilježio jednu zlatnu eru srpske, jugoslovenske i svjetske kinematografije.

Valter brani Sarajevo, Skupljači perja, Bitka na Neretvi i mnogi drugi filmovi samo su neki u kojima je ostvario jedinstvene i neprikosnovene uloge, koje će ostati kao pečat jednog nevjerovatnog i neponovljivog dara”, navodi se u inicijativi Gorana Vesića, koju je obrazložila predsjednica Komisije Andrea Radulović.

Članovi Komisije za spomenike i nazive trgova i ulica jednoglasno su usvojili i prijedloge odluka za imenovanje 3.009 neimenovanih ulica u okviru projekta ažuriranja adresnog registra i to na području gradskih opština Čukarica, Rakovica, Novi Beograd, Lazarevac, Barajevo, Mladenovac, Obrenovac i Sopot.

Slični članci

Pročitajte
Close
Back to top button