Društvo

Fejzić uputio ramazansku poruku

Ramazan je mjesec oprosta, udjeljivanja siromašnima, pomaganja bolesnima, pružanja pravde obespravljenima, poručio je reis Rifat Fejzić.

On je u ramazskoj poruci rekao da je Ramazan mir sa Bogom, samim sobom i ljudima oko sebe. 

“To je mjesec oprosta, udjeljivanja siromašnima, pomaganja bolesnima, pružanja pravde obespravljenima. Ramazanski post je vrelo duhovnosti vjerniku i snaga koja kida okove materijalnog i prolaznog”, kazao je Fejzić.

Ramazan je, prema njegovim riječima, svijetlo za dobro a tama za zlo. 

“I zaista, dok gore Božije kuće i stradaju vjernici u njima, svi se moramo zapitati kuda ide ovaj svijet? Svi smo pozvani da osvijetlimo vrijednosti suživota i pluralizma, a vjerski radikalizam i ideologije suprematije pošaljemo u tamu istorije”, rekao je reis.

On je poručio da Ramazan, kao mjesec objave svih Božjih knjiga, bude prilika za širenje univerzalnih vrijednosti i poruka svim ljudima da svijet učine mirnijim, slobodnijim i pravednijim mjestom za sve.

“Islam je vjera mira i optimizma u kojoj nema mjesta za očaj. Vjernika krasi osmijeh, lijepa riječ i pružena ruka. On nikad ne odustaje od dobrih djela niti gubi nadu u Allahovu pomoć”, kaže se u poruci.

Slični članci

Pročitajte
Close
Back to top button