Zdravlje

Gotovo osam miliona zaraženih u svetu, porast broja novih slučajeva u Kini

U svetu je zabeleženo skoro osam miliona slučajeva zaraze koronavirusom, dok je od posledica zaraze preminulo više od 435.000 ljudi. Oporavilo se preko 4.100.000 ljudi. Najviše je zaraženih i preminulih u SAD, Brazil ima najviše zaraženih u Južnoj Americi, a veliki broj slučajeva beleži se i u Rusiji.

U Češkoj je od početka epidemije zabeleženo 10.024 slučajeva zaraze koronavirusom, a od posledica zaraze preminulo je 329 ljudi, pokazali su podaci češkog ministarstva zdravlja, prenosi Rojters.

U Kini je potvrđeno još 49 slučajeva koronavirusa, od kojih 36 u glavnom gradu Pekingu, gde je novi klaster infekcije, povezan sa pijacom gde se prodaje hrana, podstakao strahove od drugog talasa epidemije, prenosi Gardijan.

U Brazilu je potvrđeno 17.110 novih slučajeva koronavirusa, tako da je ukupan broj zaraženih u toj zemlji 867.624, saopštilo je ministarstvo zdravlja te zemlje.

U Kolumbiji je potvrđeno više od 50.000 slučajeva korona virusa, dok se susedni Ekvador približava tom broju, prenosi Rojters.

Meksičko ministarstvo zdravlja saopštilo je da je u toj zemlji potvrđeno još 4.147 slučajeva korona virusa, a da je od te infekcije preminulo još 269 ljudi.

Slični članci

Back to top button