Novo

Dopreti do ljubavi

O novoj knjizi Zorana R. Tomića

U izdanju IK Dosije upravo je objavljena knjiga priča profesora Pravnog fakulteta u Beogradu Zorana R. Tomića pod nazivom “Emotivna preslišavanja” koju s velikim zadovoljstvom predstavljamo čitaocima našeg portala.

Prof. Tomić je kolumnista mnogih dnevnih novina i informativnih portal, pa i van Srbije.

Knjiga koja je našla put do svih velikih knjižara “Emotivna preslišavanja”, sa suštinski značajnim podnaslovom “Fragmenti (ne)izmišljenih sećanja“, nagoveštava nam da su mnoge zabeležene misli lično proživljene ili bar poslužile za dalja maštanja o najplemenitijoj emociji. A takve, autentične, su same sebi najbolja preporuka. Autor nas oprezno i pomalo pesimistički u čitanje uvodi rečima: „Svet kao da više nema tačke oslonca, valjane neporecive uporišne stubove. Paralelno – ’običnom’ čoveku (pre)ostaje da se okrene sebi, da izgradi neki vlastiti odbrambeni sistem, malu tvrđavu opstanka. Jer, život je jedan, dragocen, kratak i u suštini ipak više lep nego ružan…“, međutim, u nastavku sasvim vedro
poručuje: „I nastojte da doprete do ljubavi, u sebi i u drugima. I da je održavate i unapređujete. Ili bar da o njoj govorite. Ovo je knjiga ispunjena ljubavlju, priče u njoj su o ljubavi.“

Pisac je ponudio skup brojnih tekstova koji u formi kratkih priča oblikuju jedno izvanredno kvalitetno i objedinjeno književno delo.

Ovaj životni, filozofski, književni rad prof. Tomića preporučuju nam i novinar Dragoljub Draža Petrović, glavni i odgovorni urednik Danasa kao i književnik Mihailo Pantić, jedan od najznačajnijih savremenih srpskih pisaca pripovedaka.

piše: Aleksandar Cvetković

Slični članci

Back to top button