Novo

Čović razgovarao sa Plenkovićem u Zagrebu: Nužna što hitnija uspostava vlasti na svim nivoima u BiH

- Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković još jednom je iskazao punu potporu Bosni i Hercegovini u provedbi reformi usmjerenih na približavanje članstvu u Europskoj uniji

SARAJEVO (AA) – Odnosi Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, te aktualna politička situacija u Bosni i Hercegovini bila je tema razgovora prvog zamjenika predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragana Čovića u Zagrebu sa predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem. 

Važnim su ocijenili otvorenu komunikaciju i rješavanje svih otvorenih pitanja u duhu dobrosusjedskih odnosa.

Čović je upoznao Plenkovića o preprekama, ali i nužnosti žurnog formiranja vlasti na svim razinama, posebice Vijeća ministara BiH.

Kazao je da su “legitimni predstavnici Hrvata u BiH spremni na suradnju, uz izmjene Izbornog zakona kao jedinog mogućeg načina kojim bi se osigurali i zaštitili ustavnost i demokratičnost izbornog procesa, uz uvažavanje načela konstitutivnosti i legitimnog predstavljanja na svim administrativno-političkim razinama”.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković još jednom je iskazao punu potporu Bosni i Hercegovini u provedbi reformi usmjerenih na približavanje članstvu u Europskoj uniji.

Posebno važnim istaknuo je poštivanje ravnopravnosti sva tri konstitutivna naroda u BiH, a osobito Hrvata kao najmalobrojnijeg konstitutivnog naroda.”

Slični članci

Back to top button