Balkan

Počelo sa provokacijama:Pljevlja, Tuzi, Bijelo Polje…

Dan nakon izbora u Pljevljima nemile scene. U centru grada su juče pripadnici opozicionih partija napali dva muškarca islamske vjeroispovijesti i nanijeli im lakše tjelesne povrede. Incidenti su se dogodili i u većinski albanskim Tuzima i u Bijelom Polju.

Bivši član Bošnjačke stranke Emil Pilav i njegov otac su napadnuti u jednom pljevaljskom kafiću, prenose crnogorski portali.

“Babo i ja smo sjedeli u jednom lokalu, kada se zaustavio automobil iz kog su izašle tri muške osobe i nasrnule na nas, ja sam pao na pločnik i zadobio lakše povrede, oca su odbranili čaršijski momci koji su priskočili u pomoć. Govorili su nam da nas neće više biti ovdje”, kazao je Pilav Dnevnim novinama.

Nakon toga njima je pružena medicinska pomoć, gdje su im ustanovljene lakše tjelesne povrede.

Tužilac je obaviješten o ovom slučaju, a lica su kako saznaju Dnevne novine, poznata policiji.

Kolona od nekoliko vozila sa srpskim zastavama prodefilovala je sinoć oko 19 časova kroz centar Tuzi provocirajući građane Malesije, saznaje Pobjeda.

Kolona je potom nakon kratkog koškanja sa mještanima ipak okrenula prema Matagužama.

Incident koji je, srećom, prošao bez težih posljedica posjetio je starije Tužane na težak incident iz 1998. godine kada je kolona pristalica Momira Bulatovića naoružana do zuba krenula na Tuzi.

Sarajevski Stav prenosi pisanje pojedinih portala u Sandžaku da je u Bijelom Polju uz pjesmu “Od glave Zete do grada Spuža” i fotografije Radovana Karadžića, Ratka Mladića, Slobodana Miloševića i drugih ratnih zločinaca, proslavljeno “oslobođenje” Crne Gore.

Slični članci

Back to top button