Balkan

Zajedno protiv narko mafije

Pod nadzorom Tužilaštva BiH, policijski službenici SIPA-e na više lokacija na području Zapadne Hercegovine, provode aktivnosti pretresa i lišenja slobode osumnjičenih osoba

SARAJEVO (AA) – U toku je zajednička akcija Tužilaštva BiH i USKOK-a Hrvatske u borbi protiv protiv organizovanog kriminala i krijumčarenja opojnih droga. Iz Tužilaštva BiH su saopštili da je se u BiH realizuju lišenja slobode i pretresi osumnjičenih na više lokacija na području Zapadne Hercegovine.

Pod nadzorom Tužilaštva BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na više lokacija na području Zapadne Hercegovine, provode aktivnosti pretresa i lišenja slobode osumnjičenih osoba.

Ističe se da aktivnostima rukovodi tužilac iz Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, koji koordinira rad više desetina policijskih službenika na terenu, kao i komunikaciju sa kolegama u Hrvatskoj.

Radi se o međunarodnoj akciji kodnog naziva “Tebra“ koja se realizuje zajedno sa Upravom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK) Republike Hrvatske. Osobe koje su predmet istrage osumnjičene su da su učestvovale u krijumčarenju narkotika, navode iz Tužilaštva BiH.

Nakon pretresa i lišenja slobode, osumnjičeni će biti predati postupajućem tužiocu, koji će odlučiti o daljim aktivnostima u predmetu.

Slični članci

Back to top button