Balkan

Isa Mustafa: Odnosi Kosova sa SAD-om ušli u kritičnu fazu

- Lider Demokratskog saveza Kosova, partije koja je deo vladajuće koalicije, Isa Mustafa istakao je da nema taksi, ni reciprociteta koji mogu dovesti u pitanje odnose Kosova sa glavnim saveznikom Sjedinjenim Američkim Državama

PRIŠTINA (AA) – Lider Demokratskog saveza Kosova, partije koja je deo vladajuće koalicije, Isa Mustafa ocenio je da su odnosi Kosova sa Sjedinjenim Američkim Državama ušli u jako delikatnu i kritičnu fazu.

Mustafa je na svom Facebook profilu napisao da izjava američkog senatora Perduea “jasno govori gde smo”.

“Nema taksi ni reciprociteta koji mogu dovesti u pitanje odnose s našim glavnim saveznikom. Kao predsednik LDK-a jasno sam se izjasnio za bezuslovno ukidanje taksi, a da se reciprocitet usaglasi sa SAD-om i EU u zavisnosti od ponašanja Srbije. To je stav i glas LDK-a”, naveo je Mustafa.

Takođe je saopštio da je u komunikaciji s ambasadorom Richardom Grenellom, specijalnim izaslanikom predsednika Donalda Trumpa za dijalog Kosova i Srbije.

“Poslao sam visokog zvaničnika LDK-a da direktno razgovara s njim, da se informiše o zadnjem susretu predsednika Thaçija i Vučića u Vašingtonu i da predstavi stavove LDK-a”, napisao je Mustafa.

Istakao je da će razgovarati s premijerom Albinom Kurtijem kao koalicioni partner te da će LDK narednih dana jasno izneti svoje delovanje na očuvanju partnerstva i prijateljstva sa SAD-om.

Slični članci

Back to top button