Balkan

Nelson prvi put u Srebrenici

Munira Subašić, predsjednica udruženja „Pokret majki enklava Srebrenica i Žepa“ kazala je da su majke Srebrenice upoznale ambasadora Nelsona o problemima sa kojima se susreću preživjele žrtve i povratnici

SREBRENICA (AA) – Srebrenica zaslužuje bolju budućnost, pomoć vlade SAD-a kako Srebrenici tako i Bosni i Hercegovini će ići u pravcu pomirenja i prosperiteta zemlje, izjavio je danas američki ambasador Eric Nelson.

U posjeti opštini Srebrenica danas boravi ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Bosni i Hercegovini Eric Nelson. Ambasador Nelson je u okviru posjete Srebrenici obišao Memorijalni centar Srebrenica – Potočari, odao počast žrtvama genocida i sastao se sa predstavnicama udruženja koja okupljaju preživjele žrtve genocida.

“Ovo je moja prva posjeta Srebrenici. Želio sam da dođem i lično posjetim Memorijalni centar u Potočarima, da se sastanem sa direktorom Memorijalnog centra i razgovaram sa onima koji su preživjeli genocid. SAD će nastaviti podržavati sve one koji aktivno traže pravdu za one koji su izgubili živote u genocidu, kao i svima onima koji rade na miru i pomirenju. Srebrenica ima bolnu historiju, koju nikada ne možemo zaboraviti i iz koje svi moramo učiti. Srebrenica zaslužuje bolju budućnost, pomoć vlade SAD-a kako Srebrenici tako i Bosni i Hercegovini će ići u pravcu pomirenja i prosperiteta zemlje”, rekao je ambasador Nelson.

Munira Subašić, predsjednica udruženja „Pokret majki enklava Srebrenica i Žepa“ kazala je da su majke Srebrenice upoznale ambasadora Nelsona o problemima sa kojima se susreću preživjele žrtve i povratnici.

Slični članci

Back to top button