Balkan

Jovanović: Srbija mora pogledati Srebrenicu

Jednom će se ovde smiriti 8.372 ljudska bića koja su ubijena pre 24 godine tako što su sistematski razdvojeni, postrojeni, pobijeni u zaštićenoj zoni UN-a, smatra predsednik LDP.

POTOČARI – Ovo je mjesto na kojem ne smijemo biti političari, poručio je lider LDP Čedomir Jovanović.

“Jedino što kao čovek ovde mogu da kažem je da moja zemlja mora otvoriti oči. Srbija mora pogledati Srebrenicu, svet oko sebe, svoj narod i sve ostale narode na drugačiji način nego što je to radila prethodnih skoro četvrt veka”, rekao je Jovanović.  

“Jednom će se ovde smiriti 8.372 ljudska bića koja su ubijena pre 24 godine tako što su sistematski razdvojeni, postrojeni, pobijeni u zaštićenoj zoni UN-a, do koga god je stigla ta politika i to zlo, život mu je oduzela. Sada mi ostajemo sami sa sobom, ja zato želim da Srbija ovo što pre vidi”, poručio je Jovanović. 

Tek nakon što srbijanske vlasti preuzmu svoj deo odgovornosti i tereta, ističe Jovanović, drugi će možda imati razumevanja za sve ono što je problem srpskog naroda.

“Ne možemo mi gledati u prošlost i tražiti opravdanje za ono što smo učinili ovde, u Srebrenici, Ovčari, Prijedoru, Sarajevu, na Kapiji u Tuzli, što smo učinili na Kosovu… Sve dok to budemo gledali jednim okom, tumaraćemo, a ostali smo sami sa sobom, tako da samo sebi u budućnosti možemo zlo činiti”, rekao je Jovanović. 

Slični članci

Back to top button