Balkan

Omerović i Dizdarević privedeni zbog napada na Sadikovića

Bjelopoljska policija je sinoć uhapsila Nermina Omerovića (21) i Edina Dizdarevića (18), obojica iz Bijelog Polja zbog napada novinara Televizije Vijesti Seada Sadikovića. Oni su osumnjičeni da su počinili krivično djelo nasilničko ponašanje i u zakonskom roku biće privedeni nadležnom državnom tužiocu. Motiv napada za sada nije saopšten.

“Sinoć nešto poslije 20 časova, dok je trajala organizovana auto – kolona, u ulici 3. januara došlo je do narušavanja javnog reda i mira tučom. Policija je na licu mjesta zatekla novinara Sadikovića koji je imao vidiljive povrede. Nakon date izjave u službenim prostorijama policije on je transportovan na ukazivanje ljekarske pomoći”, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Sumnja se da su Omerović i Dizdarević iz auto kolone upućivale uvrjedljive riječi Sadikoviću i da su nakon toga izašle iz vozila.

“Nakon toga je, po kazivanju i novinara i učesnika auto kolone došlo do međusobne prepirke nakon čega su osimnjičeni napali novinara nanoseći mu lakše tjelesne povrede”, navodi policija.

Policija preduzima dalje mjere i radnje u cilju identifikacije svih lica i rasvjetljavanju cjelokupnog događaja.

Sadiković je sinoć kazao da je udaren kopljem na kome je bila crnogorska zastava.

“Nisam baš znao da je crnogorska zastava tako meka”, prokomentarisao je on za Novosti.

Sadiković je rekao da ga je napalo pet-šest osoba iz kolone.

“Vrijeme je da ovo ludilo stane”, poručio je novinar.

Napad na Sadikovića osudili su predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, premijer Zdravko Krivokapić, potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, ministri, političke partije i nevladin sektor.

Izvor: CdM

Slični članci

Back to top button