Balkan

Uskoro izbori na Kosovu

U skladu sa mojim ustavnim i zakonskim nadležnostima, u potpunom skladu sa današnjom odlukom Skupštine, ubrzo ću doneti odluku o donošenju dekreta o raspisivanju prevremenih parlamentarnih izbora na Kosovu, istakao je Hashim Thaci,

PRIŠTINA (AA) – Predsednik Kosova Hashim Thaci izjavio je da današnje raspuštanje Skupštine Kosova ubrzava korake na organizovanju prevremenih parlamentarnih izbora, a nakon ostavke premijera Kosova Ramusha Haradinaja. 

Thaci je u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, naglasio da je sada u interesu građana Kosova, da nakon demokratskog izbornog procesa Kosovo što pre dobije funkcionalnu i odgovornu vladu, koja će “prevazići izazove koji nas očekuju kao državu i društvo”. 

“U skladu sa mojim ustavnim i zakonskim nadležnostima, u potpunom skladu sa današnjom odlukom Skupštine, ubrzo ću doneti odluku o donošenju dekreta o raspisivanju prevremenih parlamentarnih izbora na Kosovu. Ovi izbori moraju biti dobro i profesionalno organizovani kako bi se obezbedio fer i demokratski proces, koji omogućava potpuno praćenje međunarodnih i domaćih organizacija”, istakao je Thaci. 

Slični članci

Back to top button