Balkan

Pompeo i Vučić razgovarali o dijalogu Srbije i Kosova

Normalizacija odnosa sa Kosovom ojačaće stabilnost i prosperitet za Srbiju, Zapadni Balkan i transatlantsku zajednicu, napisao je Pompeo na društvenoj mreži Twitter

BEOGRAD (AA) – Državni sekretar SAD Mike Pompeo rekao je večeras da je imao produktivan razgovor sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o dijalogu Srbije i Kosova, kao i o pristupanju Srbije Evropskoj uniji.

“Normalizacija odnosa sa Kosovom ojačaće stabilnost i prosperitet za Srbiju, Zapadni Balkan i transatlantsku zajednicu”, naveo je Pompeo na društvenoj mreži Twitter.

Vučić je na Instagramu naveo da je sa Pompeom “dugo razgovarao o svemu”, te da je državni sekretar SAD želeo da čuje šta Srbija misli, pre svega o rešavanju kosovskog problema.

“Zamolio sam američku administraciju da pokuša, iako je to i do sada činila, još snažnije da utiče na kosovsko-metohijske Albance da ukinu takse, koje su nam nametnute pre godinu dana, i po tom pitanju nema sumnje da imamo američku podršku, jer oni, kao i mi, smatraju da je važno da se nastavi dijalog između Beograda i Prištine”, dodao je Vučić.

Slični članci

Back to top button