Balkan

Srebrenica: U Potočarima djeci podijeljeno 400 novogodišnjih paketića

SREBRENICA (AA) – U prostorijama MFS EMMAUS u Potočarima danas je upriličen prigodan program za djecu osnovne škole iz Srebrenice, Potočara i Bratunca. Više od 400 djece je obradovano novogodišnjim paketićima.

”Udruženje ‘Podrinje’ na čelu sa gospodinom Azmirom Husićem je finansijer svih hiljadu paketića za djecu iz Podrinja. Mi smo partneri, samo u realizaciji pružili smo podršku. Sakupili smo što više školaraca na jednom mjestu kako bi ih obradovali paketićima”, rekao je Elvedin Škrebo, pomoćnik direktora MFS EMMAUS koji dodaje da će u Srebrenici, Bratuncu i Zvorniku biti obradovano paketićima hiljadu djece:

”Podijelili smo više od 400 paketića djeci u Srebrenici, to su uglavnom školarci, ali ima i manjih. Ukupno danas i sutra na području Srebrenice, Bratunca i Zvornika biće obradovano hiljadu djece”.

Azmir Husić, predsjednik udruženja “Podrinje” kaže da mu je drago što su mogli obradovati djecu paketićima.

“Lijepo je vidjeti veliki broj djece na jednom mjestu”, istakao je Husić koji je dao i jedno obećanje djeci:

”U narednom periodu kada bude igrala fudbalska reprezentacija BiH mi ćemo ovoj djeci omogućiti da odu na utakmicu, organizovat ćemo autobuse i sve što je potrebno kako bi djeca uživala i osjetila radost”.

Slični članci

Back to top button