Balkan

Novi Pazar i Sjenica slave Erdoganovu pobedu

NOVI PAZAR – Veliki broj građana u Novom Pazaru i Sjenici proslavio je večeras pobedu Redžepa Taipa Erdogana na izborima za predsednika Republike Turske, a upućene su i čestitke od zvaničnika.

Lider Stranke pravde i pomirenja (SPP) Usame Zukorlić čestitao je Erdoganu u ime Stranke pravde i pomirenja, i u svoje ime.

“S radošću Vam upućujem čestitke na briljantnoj pobjedi u drugom krugu predsjedničkih izbora u Republici Turskoj. Povjerenje koje dobijate od našeg bratskog turskog naroda, konstantno više od dvije decenije, te jedinstvena podrška koju imate diljem Balkana i širom svijeta, najavljuje još jači razvoj Republike Turske i veću i značajniju podršku narodima Balkana”, stoji u Zukorlićevoj čestitki.

“Vaša pobjeda je važna i zbog velikih projekata koje podržavate u Republici Srbiji, kao što je projekat povezivanja autoputem Novog Pazara sa svim velikim gradovima na Balkanu. Jako je značajna veza koju ima Turska sa Srbijom, te želimo da bude od još većeg haira i koristi za Sandžak”, napisao je Usame Zukorlić u čestitki.

“U ime Bošnjaka Sandžaka čestitamo predsjedniku Erdoganu. Pobijedila je politika slobode razvoja i pravde, koju vodi Recep Tayyip Erdogan. Turski narod je zaslužio dalji razvoj stabilne snažne i moderne Turske. Ova pobjeda donosi radost i spokoj svim turskim rođacima na Balkanu”, naveo je lider SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin.

Muftija sandžački Senad ef. Halitović uputio je čestitku Recepu Tayyipu Erdoganu povodom izbora za predsjednika Republike Turske, u kojoj navodi:

“Poštovani gospodine Erdogan, čestitam Vam pobjedu na predsjedničkim izborima, uz uverenje da će uz Vas Republika Turska nastaviti put prosperiteta i biti snažnija na svim poljima. Ubijeđen sam da Vaša pobjeda znači dobro za cijeli ummet, kao i dobre odnose Republike Turske i Srbije za koje su sigurna spona Bošnjaci Sandžaka u kojima imate iskrene prijatelje. Uz dovu da Gospodar svih svjetova zaštiti Tursku i narod u njoj, primite selame iz Sandžaka i izraze posebnog uvažavanja“, navodi se u čestitki muftije Halitovića.

Slični članci

Back to top button