Balkan

Neizvjesna kandidatura Kolinde: HDZ pred velikom blamažom

Analitičar Ivan Rimac ne vjeruje da će Kitarović odustati od kandidature, a ako, kaže, to i učini onda će to biti blamaža koliko za nju lično, toliko i za HDZ.

Zagreb: Pitanje svih pitanja ovih dana u Hrvatskoj je kada će i da li će Kolinda Grabar Kitarović objaviti predsjedničku kandidaturu, pišu hrvatski mediji.

Neke njene dvosmisleno zagonetne izjave proteklih dana, ukazuju da je ona u ozbiljnoj dilemi da li ući u predsjedničku kampanju i nadati se reizboru.

Prema pisanju portala NET, o njenoj kolebljivosti svjedoči nedavna izjava u Vukovaru, kada je rekla da je često odlazila zbog školovanja i posla i uvijek se vraćala.

“Kako god moj život bude išao, penziju ću definitivno provesti u Hrvatskoj”, rekla je ona, podsjeća portal.

Navodi se i da podjednako intrigira izjava koju je Grabar Kitarović dala u utorak, za vrijeme tradicionalnog svečanog prijema na Pantovčaku povodom Dana državnosti, kada je rekla:

“Želim predsjednički mandat da odradim do kraja. Šta će biti nakon toga – ne znam. Narod će odlučiti. Ne bojim se ničega. Posla uvijek ima u svijetu. Kad vam se jedna vrata zatvore, druga se otvore”, rekla je i, kako se navodi, bacila novi mamac medijima, protivkandidatima i javnosti generalno.

Osim nje same, dosad je najviše sumnje u mogućnost ulaska Grabar-Kitarović u kampanju za drugi predsjednički mandat sugerisao HDZ-ov veteran Vladimir Šeks kada je prije desetak dana u intervjuu na Novoj TV, na pitanje postoji li mogućnost da aktualna predsjednica odustane od trke za novi mandat, iznenadio prilično nepovezanim, ali značajnim odgovorom:

“Ne bih ulazio u takve spekulacije. Sumnjam da je to realno. Moguće je, priča se koješta, da bi se njoj moglo prišiti nešto što bi je moglo kompromitovati.”

Slični članci

Back to top button