Globus

Iranski parlamentarac tvrdi: Od zaraze korona virusom u Komu za dvije sedmice umrlo 50 ljudi

Zastupnik parlamenta iz Koma Ahmad Amirabadi tvrdi kako je zbog novog tipa korona virusa, u Komu u karantin stavljeno 250 osoba

ISTANBUL (AA) – Zastupnik iranskog parlamenta iz Koma Ahmad Amirabadi tvrdi kako je u tom gradu u posljednje dvije sedmice, od posljedica zaraze novim tipom korona virusom preminulo 50 osoba, javlja Anadolu Agency (AA).

”U Komu je u posljednje dvije sedmice zbog Kovida-19 preminulo 50 ljudi“, rekao je Amirabadi u obraćanju zastupnicima parlamenta oštro kritizirajući rad ministra zdravstva Saeeda Namakija, javila je novinska agencija ILNA.

Amirabadi tvrdi kako je virus u Komu evidentiran prije tri sedmice, a da je kasno upućeno zvanično saopćenje.

Smatra i kako u Qomu nisu preduzete dovoljne mjere u borbi protiv širenja korona virusom.

”Situacija u Komu nije dobra. Medicinsko osoblje koje je u kontaktu sa zaraženim pacijentima ne nosi specijalna odijela u cilju zaštite od zaraze. Medicinsko osoblje pacijentima prilazi u strahu. Nemaju adekvatnu opremu koja će otkriti bolest. U mnogim apoetakam nema ni maski“, tvrdi Amirabadi.

Amirabadi istovremeno tvrdi i kako se u Qomu u karantini nalazi 250 ljudi.

Ranije je Namaki u izvještaju podnesenom parlamentu kazao kako je u Iranu od posljedica zaraze korona virusom preminulo 12 osoba, a da je broj zaraženih povećan na 47.

Slični članci

Back to top button