Globus

Haftarove snage prvog dana ramazana raketirale Tripoli i ubile tri civila

- Zvaničnik Ministarstva zdravstva pri međunarodno priznatoj Vladi nacionalnog jedinstva Libije Emin al-Hashimi za AA je kazao kako su Haftarovi militanti izveli raketni napad u mjestu Ayn Zara u glavnom gradu Libije

TRIPOLI (AA) – Najmanje tri civila ubijena su u raketnom napadu kojeg su danas u Tripoliju izvele nelegitimne snage s istoka Libije koje predvodi Khalida Haftar.

Zvaničnik Ministarstva zdravstva pri međunarodno priznatoj Vladi nacionalnog jedinstva Libije Emin al-Hashimi za AA je kazao kako su Haftarovi militanti izveli raketni napad u mjestu Ayn Zara u glavnom gradu Libije.

“U napadu su ubijena tri civila, a još tri su ranjena”xaqy, kazao je Hashimi.

Haftarove snage od početka godine izvode raketne napade na južno kvartove Tripolija u kojima su ubijene desetine civila, uključujući i žene i djecu.

Libija je poprište duboke političke i sigurnosne krize još od 2011. godine kada je ubijen Muammar Gaddafi. Od tada su na sceni paralelne strukture vlasti sa sjedištima u Tripoliju i Tobruku. U Tripoliju je sjedište Vlade nacionalnog jedinstva Libije koju priznaju i Ujedinjene nacije, a u Tobruku je sjedište struktura koje podržavaju komandanta Haftara.

Slični članci

Back to top button