Globus

Bivši Rouhanijev zamjenik, koji je priznao da je ubio suprugu, osuđen na smrtnu kaznu

Najafi je duže vrijeme obnašao funkciju ministra ministra obrazovanja Irana, bio je zamjenik predsjednika Irana i jedno od vodećih imena iranskih reformista. Najafi je 28. maja pucajući iz oružja ubio suprugu Mitru Ostad. Nakon ubistva predao se policiji i priznao krivicu

ISTANBUL (AA) – Bivši zamjenik predsjednika Irana koji je obnašao i funkciju gradonačelnika Teherana Mohammad Ali Najafi osuđen je na smrtnu kaznu nakon što je priznao da je ubio suprugu.

Glasnogovornik iranskog pravosuđa Gulam Huseyin Ismail potvrdio je na konferenciji za novinare u Teheranu da je Najafi osuđen na smrtnu kaznu. Dodao je kako postoji mogućnost žalbe na odluku iranskog suda.

Najafi je duže vrijeme obnašao funkciju ministra ministra obrazovanja Irana, bio je zamjenik predsjednika Irana i jedno od vodećih imena iranskih reformista. Najafi je 28. maja pucajući iz oružja ubio suprugu Mitru Ostad. Nakon ubistva predao se policiji i priznao krivicu.

U periodu iranskog predsjednika Akbara Hashemija Rafsanjanija, Najafi je obnašao funkciju ministra obrazovanja, jedno vrijeme je bio i zamjenika iranskog predsjednika Hasana Rouhanija, a 2017. godine je izabran za gradonačelnik Teherana.

Nakon što je primjećen na jednoj zabavi na kojoj su plesala djeca, Najafi je bio izložen žestokim kritikama javnosti, zbog čega je i podnio ostavku

Slični članci

Pročitajte
Close
Back to top button