Politika

Vučić: autoput za četiri godine

Vučić je konstatovao da će jednoga dana prisutni na današnjoj svečanosti reći da su bili "kad je istorija ovog kraja pravljena".

SJENICA – FoNet – 20. mart 2022. – Deonica autoputa od Požege do Duge Poljane kod Sjenice biće završena za četiri godine i to će “probuditi” čitav ovaj kraj, pogotovo kad se naparvi gasovod, jer će doći investitori, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je, na svečanosti obeležavanja početka radova na toj deonici, rekao da nije problem u radovima na 24 kilometra od Požege do Ivanjice, jer nije težak teren, ali da ceo projekat poskupljuje deo od 54 kilometra od Ivanjice do Dug Poljane, jer je 27 kilometara u mostovima, a 23 u tunelima.

Vučić je dodao da je bilo predviđeno da deonica košta 1,5 milijardu evra, ali da će, zbog skoka cena građevinskog materijala, biti 1,7 milijardi, ako ne i više.

Dosanjali smo san. O tome sam bezbroj puta pričao sa brojnim ljudima i svi su mislili da je to na dugom štapu, da nikada neće biti, da je “neslana šala”, podsetio je on.

Odgovarajući na pitanje novinara o mogućnosti da Bugarska zabrani transport ruskog gasa preko svoje teritorije, on je objasnio da je ta država rekla da će da prekine svoj uvoz, ali da nije siguran da je to tako lako, a da je za Srbiju važno da se ne prekine tranzit gasa, za šta se Bugarskoj plaća taksa.

Bolje da malo prođe vreme, da vidimo kako ćemo i šta, rekao je Vučić i upozorio da zemlja već od 1. maja mora da se sprema za “tešku, tešku zimu koja nas čeka”.

Vučić je govoreći o lažnim dojavama o bombama postavljenim u avionima Er Srbije koji lete za Rusiiju, objasnio da nadležne službe rade na tome i da je juče izveden jedan trik za te osobe, jer je avion namerno kasnio pola sata, a objavljeno je da je poleteo.

Na taj način, kako je objasnio, avion ne mora da se vraća i putnici maltretiraju.

Sada se naše službe bave time, pa ćemo da vidimo koji su to stručnjaci što se prave pametni, ukazao je Vučić.

Slični članci

Back to top button