Politika

Priština: Vjosa Osmani kandidat LDK-a za premijerku Kosova

Osmani je postala prva žena kandidat za premijerku na Kosovu

PRIŠTINA (AA) – Do sada najveća opozicina partija na Kosovu, Demokratski savez Kosova (LDK) kandidaovao je Vjosu Osmani za buduću premijerku Kosova.

Vjosa Osmani je tako postala prva žena kandidat za premijerku na Kosovu. Ona je do sada bila poslanica i predsednica skupštinskog odbora za inostrane poslove.

Njen protiukandidat unutar partije je bio potpredsednik LDK-a i gradonačelnik Gnjilana, Lutfi Haziri. Kako je na konferenciji za novinare nakon sastanka Predsedništva partije izjavio lider LDK-a Isa Mustafa, Lutfi Haziri će imati ključnu ulogu u vođenju politike LDK-a i u organizaciji kampanje, kako bi LDK pobedio na izborima.

Osmani je izjavila da je dobila nespornu i jednoglasnu podršku kolega iz partije da zajedno sa građanima Kosova “vrati Kosovo na pravi put”.

“Želja nam je da zajedno sa građanima Kosova vratimo ovu zemlju iz ponora u koji su ga stavili neodgovorni ljudi, korumpirani ljudi, koji nikada nisu imali interes građana kao prioritet”, kazala je Osmani.

Vjosa Osmani je rođena 1982. godine u Mitrovici i bila je poslanica u tri poslednja mandata Skupštine Kosova. Na prošlim i pretprošlim parlamentarnim izborima 2017. i 2014. godine bila je najglasanija žena na nivou Kosova i među najglasanijim političarima generalno.

Pravni fakultet je završila Prištinskom Univerzitetu, dok je master i doktorat završila na Universitetu u Pitsburgutu. Ona je trenutno profesor na Prištinskom univerzitetu i na Universitetu u Pitsburgu u SAD-u, a ranije je predava i na Američkom Univerzitetu na Kosovu i na privatnom koledžu AAB u Prištini. Vjosa je udata i majka je dve devojčice, bliznakinje.

Izbori su raspisani danas i to za 6. oktobar ove godine.

Slični članci

Back to top button