Politika

Zukorlić: Izvlačimo pouke iz prošlosti

Recite nam da li je Sandžak u Srbiji, otvarajte fabrike i gradite puteve, poručio Zukorlić.

NOVI PAZAR – Lider Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukorlić kazao je danas da Bošnjaci okupljeni u naselju Hadžet ne pozivaju na osvetu, već izvlače pouke o dešavanjima u prošlosti, očiju uprtih u budućnost.

Zukorlić je predvodio šetnju “Pohod na Hadžet”, gde su partizani po okončanju Drugog svetskog rata streljali Bošnjake zbog sumnje da su sarađivali sa okupatorima.

Komunistički režim je na Hadžetu “zadao udarac vođstvu Bošnjaka i muslimana, sa namerom da se obračuna sa bošnjačkom elitom i ugrozi bošnjačko nacionalno i versko biće”.

“20. vek je iza nas, a mi smo, posle 11 valova genocida, bezbroj zločina i pritisaka na naš identitet i dalje u Sandžaku, Novom Pazaru i na Hadžetu. Stojimo ispravno i uspravno, svesni da iz svih lekcija iz prošlosti izvučemo pouke i da nikome ne dozvolimo da nam čini ono što su nam činili”, kazao je Zukorlić.

Dodao je da još uvek na raznim nivoima vlasti ima moćnika koji obične ljude tretiraju kao ovce za šišanje.

“Imamo politiku gradnje puteva i otvaranja fabrika do Sandžaka, ali nikako da taj put uđe u Sandžak ili se u njemu otvori neka fabrika. Recite nam da li je Sandžak u Srbiji, otvarajte fabrike i gradite puteve u njemu, ne optužujte druge da teraju Sandžak iz Srbije, to vi iz Beograda i Novog Pazara radite”, rekao je Zukorlić.

photo: S.Š.

Slični članci

Back to top button