Politika

DSS: Srbija ne sme biti ničija kolonija

Kandidat za predsednika Srbije ispred koalicije NADA i predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović izjavio je da Srbija ne sme biti ničija kolonija niti privatna prćija, a posebno je tako ne smeju tretirati strani investitori, koji su dobrodošli, ali moraju poštovati srpske zakone, saopštila je danas ta koalicija.

Jovanović je u Zrenjeninu rekao da su neki od prioriteta koalicije NADA, koju čine DSS, Pokret za obnovu Kraljevine Srbije (POKS) i 23 udruženja građana, uvođenje reda u državi, borba protiv korupcije i partitokratije.

“Koliko su to važne teme može se videti na primeru Zrenjanina, grada koji vode ljudi bez stručnosti, integriteta i biografije i koji još nema gradsku pijaću vodu. Pored toga u budućnosti mu preti status jednog od najzagađenijih gradova u Srbiji, ako se izgradnja nove fabrike guma ne dovede u zakonske okvire i propisana pravila iz oblasti ekologije”, naveo je Jovanović.

Portparol POKS Miloš Parandilović rekao je da koalicija traži podršku građana koji žele da im se vrati dostojanstvo, da ne moraju da prihvataju ucene, da se učlane u neku od vladajućih stranaka da bi dobili posao, dete upisali u vrtić, dobili građevinsku dozvolu ili legalizovali objekat po ubrzanom postupku.

Slični članci

Back to top button