Društvo

Vijećnica u bojama zastave Sandžaka: Podrška svima koji se bore za zdravlje i živote građana

Sarajevska Vijećnica je osvijetljena bojama nacionalne zastave sandžačkih Bošnjaka u znak solidarnosti i podrške Sandžaku koji se posljednjih dana suočava sa velikim izazovima. Ovim činom grad i građani Sarajeva šalju poruku podrške i poštovanja svima koji se bore za zdravlje i živote građana Sandžaka.

Pandemija novog virusa stavila je zdravlje i živote građana Sandžaka na veliku kušnju. Veliki i iznenadni porast zaraženih i onih kojima treba medicinska pomoć opteretili su postojeće medicinske kapacitete kao i druge službe koje pružaju pomoć stanovništvu. U mnogim gradovima Sandžaka nedostaje ljekara i zdravstvenih radnika, medicinske opreme, zaštitne opreme, lijekova kao i drugog materijala, piše portal Faktor.ba

Bošnjaci Sandžaka su vijekovima bili dio Bošnjačkog nacionalnog bića, a njihova borba i doprinos nezavisnosti Bosne i Hercegovine su dobro poznati i utkani u svijest svih Bosanaca i Hercegovaca. Kao što građani sandžaka imaju posebnu emociju prema Sarajevu, tako i građani glavnog grada Bosne i Hercegovine ne zaboravljaju Sandžak u ovim teškim trenucima – rekao je gradonačelnik Abdulah Skaka u vezi postavljanja boja sandžačkog grba na sarajevsku Vijećnicu.

Slični članci

Back to top button