Društvo

Paunovićka oštro napala Ugljanina

Beograd -- Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava ocenila da jedino lider SDA Sulejman Ugljanin ne shvata da je njegove separatističke ideje pregazilo vreme.

Suzana Paunović ocenjuje i da za te ideje Ugljanin nema podršku ni među Bošnjacima.

Paunovićeva je reagovala na inicijativu Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV), iza koga stoji Ugljanin, kojom se predvidja uspostavljanje specijalnog statusa za region Sandžaka.

Ona je u saopštenju istakla da BNV nema mandat da se bavi pitanjima koje sadrži inicijativa i da nijedna aktivnost BNV-a u vezi s njenim donošenjem i mimo zakona zemlje, neće biti finansirana iz budžeta Srbije.

“Bez obzira na to što smo odavno oguglali na njegove neuspele pokušaje da poseje seme zla, tužilaštvo bi moralo hitno da reaguje”, navela je Suzana Paunović.

Prema njenim rečima, takve izjave su skandalozne u zemlji čiji su zakoni u oblasti manjinske politike iznad evropskog proseka. Podsetivši da u Srbiji živi 13 odsto stanovništva koji pripadaju nekoj manjini i koji čine bogatstvo Srbije, Paunović je zaključila da “izgleda da baš to smeta Ugljaninu”.

Ovo nije jedina reakcija zvaničnika Republike Srbije na inicijativu Bošnjačkog nacionalnog vijeća o rešavanju pitanja Sandžaka. Nešto ranije ali na sličan način su reagovali i ministri Aleksandar Vulin i Branko Ružić.

Izvor: Tanjug, b92

Slični članci

Pročitajte
Close
Back to top button