Društvo

Brnabić: u Novom Pazaru se situacija politizuje

NOVI PAZAR – Predsednica Vlade Ana Brnabić rekla je danas tokom posete novopazarskoj Opštoj bolnici da je situacija kompleksna ali da se u Novom Pazaru situacija politizuje.

Ona je razgovarala sa direktorom Opšte bolnice Mehom Mahmutovićem i direktorom Zavoda za javno zdravlje Šefadilom Spahićem.

Opšta bolnica je snabdevena i niko ne treba da odmaže zdravstvenim radnicima, poručila je Brnabić.

“Ovo nije borba na kratke staze. Politizacija neće uspeti. Lekova ima i ima medicinske opreme”, rekla je premijerka pred Opštom bolnicom koju je posetila u društvu Zlatibora Lončara, ministra zdravlja.

“Ovo nije borba za vlast nego za živote. Niko nas neće zaustaviti”, rekla je Ana Brnabić, a građani su, tokom govora, negodovali i dobacivali: “Ana, odlazi!”

Brnabić je, odgovarajući na pitanja novinara, rekla da je istina najglasnija stvar na svetu. “Istina se ne može osporiti. Nećemo se plašiti ni siledžija, ni opozicije, ni opskurnih portala, ni opozicionih tajkunskih medija jer ovo nije borba za vlast, ovo je borba za ljude i naš zdravstveni sistem. I niko i ništa nas u tome neće zaustaviti.”

Ona je rekla i da će ako bude bilo potrebno obići Tutin narednih dana i da će se obezbediti dodatna dva ili tri sanitetska vozila za tamošnju bolnicu.

Takođe je rekla da se smrt višečlane porodice u Tutinu senzacionalistički predstavlja u pojedinim medijima.

Na društvenim mrežama se pojavio snimak zdravstvenih radnika koji su okrenuli leđa premijerki dok je ulazila u Opštu bolnicu.

Slični članci

Back to top button