Društvo

Usvojene sugestije SPC

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković obavestila je danas poglavara Srpske pravoslavne crkve patrijarha Porfirija da su na radnom sastanku prihvaćene sugestije i predlozi koje je SPC uputila na Nacrt zakona o kulturnom nasleđu.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, Gojković je u pismu naglasila da se tekst na koji su stavljene primedbe i sugestije ne nalazi u fazi Predloga zakona, te time ni u postupku usvajanja pred Vladom, niti pred Skupštinom. Ona je ukazala da je Radna grupa u okviru Ministarstva tek sada, nakon održane četiri panel diskusije u okviru javne rasprave, koja je trajala od 6. do 28. maja u fazi razmatranja brojnih predloga šire javnosti, a s namerom da se tekst poboljša.

Gojković je istakla da je zajednički cilj očuvanje kulturnog nasleđa, a posebna pažnja i trud usmereni su na zaštitu kulturnog nasleđa na Kosovu i Metohiji, koje je, prema njenim rečima, svakodnevno izloženo napadima i uništavanju. Ona je izrazila uverenje da će se u budućnosti kroz saradnju doći do najboljih rešenja za budući predlog zakona o kulturnom nasleđu

Slični članci

Back to top button