Novo

MacBook Air 2018

Apple je spojio staru i novu verziju narodne mudrosti, ko je čekao novi MacBook Air dočekao ga je osedevši.

Na prvi pogled isti, ali na mnogo načina različit, novi MacBook Air mašina je koja nastavlja gde je prethodni stao definišući svoj segment ne samo u Appleovom, već i u dvorištu celog tržišta prenosivih laptopova.

MacBook Air

Apple je na svom oktobarskom događaju predstavio MacBook Air, koji će se prodavati po početnoj ceni od 1.199 dolara.Dizajn je unapređen, u ponudi su tri boje kućišta, ivice su tanje, a ekran je konačno Apple Retina sertifikovan. Dijagonala ekrana je 13.3 inča, a u maleno kućište Apple je uspeo da, verovali ili ne, ugura i klasičan audio 3.5 mm audio priključak.Na stranama kućišta su i dva USB Type-C ulaza, Thunderbolt, a iznad tastature je Touch ID taster, koji radi pod patronatom novog Apple T2 čipa za sigurnost podataka i omogućava autorizaciju otključavanja uređaja, pristup osetljivim podacima i plaćanje preko interneta.

Apple je primenio novi “leptir“ mehanizam tastature, kako bi se izbegli problemi, koje je kompanija imala prethodnih godina, a korisnici će na raspolaganju imati i do 16 GB RAM memorije, od 128 GB do 1.5 TB SSD memorije i osmu generaciju Intel dvojezgarnog CPU-a sa pripadajućom grafikom.

Težina novog uređaja, koji je praktično sad MacBook Pro u MacBook Air telu, je samo 1.2 kilograma, a početna cena je 1.199 dolara.

Slični članci

Pročitajte
Close
Back to top button