Balkan

Protest “Sa tobom nas je više”

"Institucije su zarobljene, ne funkcionišu, a sistem takav da nas od djetinjstva uče da ćutimo, saginjemo glavu, jer kažu može i gore. Mi kažemo da može i mnogo, mnogo bolje i to ćemo pokazati", kazao je Vukanović.

BANJALUKA (AA) – U banjalučkom parku Mladen Stojanović počelo je okupljanje građana povodom skupa koji su organizovali opozicioni poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske Jelena Trivić (PDP), Draško Stanivuković (PDP) i Nebojša Vukanović (SDS).

Mirno okupljanje građana održava se pod nazivom “Sa tobom nas je više”.

“Našoj borbi za neće pomoći sviđanje na fejsbuku, gledanje uživo ili komentari podrške. Trebamo stati u park kao jedno i jasno reći – hoćemo Trg koji je i naš, hoćemo policiju koja nas štiti, koje se ne plašimo, koja je narodna, s narodom i uz narod. Hoćemo dostojanstven i normalan život. Zato dođi, jer s tobom nas je više!”, poručio je prethodno Stanivuković. 

Jedan od zahtjeva sa ovog skupa biće “vraćanje” Trga Krajine građanima, drugi da pripadnici policije prestanu sa legitimisanjem i kažnjavanjem građana kod Hrama Hrista Spasitelja. 

Jelena Trivić je istakla da je žalosno i sramotno što u 21. vijeku u srcu Evrope traže da se poštuju samo osnovna ljudska prava.

Nebojša Vukanović kaže da se mora razbiti strah naroda od države i vlasti.

Slični članci

Back to top button