Balkan

Sarajevo: Turisti iz regiona “okupirali“ glavni grad BiH

U Sarajevo je tokom novogodišnjih praznika došlo zaista mnogo turista, što se lako može primijetiti na glavnim gradskim ulicama, ali ono što je zanimljivo je da su se u BiH odlučili doći i mladi i stari

SARAJEVO (AA) – Veliki broj turista, među kojima najviše onih iz regiona, odlučilo je novu 2020. godinu dočekati u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Mnogi turisti sunčano, ali prohladno prijepodne, uoči “najluđe noći“, iskoristili su da prošetaju centralnim ulicama i znamenitom Baščaršijom.

Robert Sajko iz Slovenske Bistrice u Sloveniji nije prvi put u Sarajevu i sa zadovoljstvom dolazi. Veli da nije samo on imao prelijepa iskustva u glavnom bh. gradu, nego i mnogi njegovi prijatelji, pa se tako odlučio i 2020. godinu dočekati u Sarajevu. Još iz vremena bivše Jugoslavije su, kažu, Slovenci uvijek voljeli dolaziti, pa je tako i u sadašnje vrijeme.

“Bili smo prije dvije godine i opet smo došli zbog dobrog raspoloženja i svega što se događa u Sarajevu“, ističe Sajko i dodaje da su, između ostalog, došli i zbog koncerta Željka Joksimovića:

“Zato smo tu došli, prije dvije godine je bio Zdravko Čolić. I zbog njega smo došli. Bili smo u Mostaru, a sada smo došli i danas ćemo biti ovdje i sutra, a onda se vraćamo u Sloveniju.“

Slični članci

Back to top button