Globus

Minobacački napad na civile

Teroristi YPG/PKK su sa sirijske teritorije izveli napad minobacacima te pogodili tri kuće u mjestu Suruc, u blizini tursko-sirijske granice. U napadu je povrijeđena najmanje jedna osoba

SANLIURFA (AA) – Najmanje jedna osoba je povrijeđena u minobacačkom napadu terorista YPG/PKK koji su izveli sa okupiranih podrucja Sirije na mjesta Suruc i Akcakale, nadomak turskog grada Sanliurfe.

Oružane snage Turske su 9. oktobra pokrenule vojnu operaciju “Izvor mira” čiji je cilj da se eliminacijom terorističkih elemenata osigura turska granica te spriječi uspostava terorističkog koridora.

Teroristi YPG/PKK su sa okupiranog sirijskog teritorija izveli napad minobacacima te pogodili tri kuće u mjestu Suruc, u blizini tursko-sirijske granice. U napadu je povrijeđena najmanje jedna osoba. Povrijeđena osoba je hitno prebačena u bolnicu, na pogođenim kućama je zabilježena šteta.

Teroristi su također izveli i minobocački napad na tursko pogranično mjesto Akcakale, a pogođen je objekat u kojem su se nalazili civili. Među prisutnima je nastala panika, a objekat je značajno oštećen.

Slični članci

Back to top button