Politika

Šta će biti sa koalicijom Ljajića i Ugljanina?

NOVI PAZAR – Šef odborničke grupe “Za evropski Novi Pazar” Muamer Bačevac ocijenio je prijedlog SDA Sandžaka o promjeni naziva ulica u Novom Pazaru kao “populizam”, javlja novopazarski radio Sto plus.

Bačevac je rekao kako su odbornici te grupe glasali da se prijedlog njihovih koalicionih partnera iz SDA Sandžaka skloni iz dnevnog reda sjednice lokalnog parlamenta jer “nisu željeli da zaobilaze procedure i zakone”.

“Imenovanje ulica je složen proces i ima nekoliko stepenika. SDA Sandžaka je sve to zaobišla i ‘grunula’ prijedlog na Skupštinu što mi nismo mogli da prihvatimo. Da su zaista imali želju da se promjene nazivi ulica, poštovali bi proceduru, a ovo nikako drugačije ne vidim nego kao iznenađenje koje ne ide u korist građanima Novog Pazara i Bošnjacima”, poručio je Bačevac.

“Sandžačka demokratska partija zalaže se da ulice u Novom Pazaru ponesu imena po znamenitim ličnostima iz bošnjačke i srpske istorije, ali i svim drugim ljudima koji su dali doprinos na raznim poljima i koji su bili antifašisti.

On je istakao da je SDP i dalje za saradnju sa SDA Sandžaka. “Vidjećemo šta će biti sa koalicijom, to trenutno ne znam”, kazao je Bačevac.

Sjednicu Skupštine obilježilo je napuštanje zasjedanja članova SDA Sandžaka nakon što je glasovima odbornika SDP Rasima Ljajića, SNS i SNP Mirsada Đerleka iz dnevnog reda sklonjen njihov prijedlog o promjeni naziva ulica u Novom Pazaru.

Slični članci

Back to top button