Sport

Elvedin Gicić novi predsednik, Slavko Matić trener Novog Pazara

Privatni preduzetnik Elvedin Gicić izabran je za novog predsednika Fudbalskog kluba Novi Pazar, a novi trener prvog tima biće Slavko Matić, odlučeno je na klupskoj Skupštini, kojoj je prisustvovao i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

“Pored finansijskih, patilo se od organizacionih i kadrovskih slabosti. Skupština daje pravo na optimizam. Verujem da će klub na čvrstim temeljima nastaviti takmičenje i da će se već naredne godine vratiti u Prvu ligu Srbije. Najvažnija je stabilizacija i reorganizacija mlađih selekcija, uz nastavak ulaganja u sportsku infrastrukturu”, rekao je Ljajić.

Predsednik Gicić je do sada bio na čelu srpskoligaša Jošanice, a u Novom Pazaru je nasledio Tarika Imamovića.

On je objavio sastav trinaestočlanog Upravnog odbora, u kojem su Asim Prenča, Elmir Gicić, Elvir Gicić, Mirzet Bektović, Asim Duštinac, Emir Mehmedović, Semir Gusinac, Emir Spica, Emir Latović, Hajro Sadović, Emin Raždaginac, Elvedin Sadović i Altin Grbović.

“Svi smo u misiji ekspresnog povratka u Prvu ligu, ništa drugo nas ne interesuje. Mnogo nam znači podrška ministra Ljajića. Lakše je kad je uz nas”, naveo je novi predsednik Pazaraca.

Na Skupštini Novog Pazara objavljeno je i da će prvi tim voditi Slavko Matić, umesto dosadašnjeg šefa stručnog štaba Vladice Petrovića.

“Imao sam ponudu i kad je Pazar bio u eliti, ali sad sam primetio entuzijazam kod ovih mladih momaka. Važna je i podrška ministra Ljajića. Imamo program da Pazar dođe tamo gde pripada, ne u Superligu već u sam vrh srpskog fudbala”, kazao je Matić.

Skupština je donela i odluku da Fikret Medjedović na mestu generalnog sekretara zameni Senada Hadžifejzovića, dok je za sportskog direktora imenovan nekadašnji omladinski reprezentativac Jugoslavije Emir Bihorac.

“Očekuje nas težak posao. Treba da vidimo na koga možemo da računamo od postojećeg kadra, tu su i mladi igrači. Imamo perspektivnog trenera i pred svima je rad kakav se ne pamti. Jedini cilj je povratak u viši rang, za početak”, najavio je Bihorac.

Izvor: Radio Sto Plus

Slični članci

Pročitajte
Close
Back to top button